Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

A bemutatóra mindig sikerül közös nevezőre jutni

 

Mi volt az első táncszínházi élményed?
Amikor 2008-ban láttam az Experidance Ezeregyév című produkcióját, nagy hatással volt rám. Magával ragadott az egész történet, a szép jelmezek és természetesen a fantasztikus fénytechnika. Nagyon tetszik, ahogy Szimeiszter Balázs fénytechnikus használja a mozgófejes intelligens lámpákat. Nemcsak az előadást dobja fel, hanem teljesen elvarázsolja, és egy fantasztikus csodavilágba repíti a nézőket.

Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?
A koreográfusoknak sem mindig megy az, hogy elmondják, mit szeretnének a világításban látni, kifejezni és érzékeltetni a színpadon. Gyakran csak olyan instrukciókat adnak a fénypultosnak, hogy szép fényeket szeretnének. Ilyenkor egy kicsit feladják a leckét, hiszen nem biztos, hogy ami például nekem tetszik, az megfelel az alkotónak is, ám a bemutatóra mindig sikerül közös nevezőre jutni.

Ha saját táncművet rendezhetnél, mi lenne a témája és miért?
Valószínűleg egy motoros fesztivál eseményeit próbálnám a színpadon bemutatni, és a zenei alapot az Omega együttes számaiból válogatnám össze. Ez a két dolog nagyon közel áll hozzám, imádom a motorokat, na meg az Omegát!  

Kovács Béla, világosító

KIM NKA Millenaris Eisberg