Ugrás a tartalomra

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

2024-07-16 20:30 Táncpark

LATIDOS FLAMENCOS

FlamenCorazónArte Táncszínház

30 éves a Szegedi Kortárs Balett

Március 28-án a 30 éves Szegedi Kortárs Balettet köszönti a Nemzeti Táncszínház. A Carmina Burana című előadást követően, 20:30-tól  a két alapítóval - Juronics Tamással és Echéry-Pataki Andrással - Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója beszélget az Előcsarnokban. 

"A munkánk az előadásokat és az alkotók személyét tekintve egyaránt az első pillanattól kezdve nemzetközi színtéren zajlott. Mindig próbáltunk olyan horizontot nyitni, amelyen meg tudtuk mérni magunkat, és olyan irányokat követni, amelyek a táncművészetben a topot jelentették."

Juronics Tamás és Echéry-Pataki András 30 éve vették át az 1987-ben alakult Szegedi Balett vezetését, létrehozva ezzel a Szegedi Kortárs Balettet. András az igazgató, Tamás a művészeti vezető szerepkörét vállalta és mint mondják: azonos szenvedéllyel, szimbiózisban gondolkodva irányították a csapatot, soha semmiben nem döntöttek egymás nélkül, együtt, egy ügyért cselekedtek, ami a mai napig így van.A társulat iránt itthon és nemzetközi szinten egyaránt állandó érdeklődés alakult ki, komoly közönségbázist tudhatnak magukénak. Ennek - mint meghatározták - a konstans minőség, a széles spektrumot felölelő műsorpolitika, a jó zeneválasztás, az izgalmas témák, a befogadható üzenetek, az új formák és egy olyan közlési mód az oka, amellyel a táncot nemcsak a tánchoz értők, hanem bárki számára követhetővé és átérezhetővé tudják tenni. A Szegedi Kortárs Balett a rendkívül intenzív hazai jelenlét mellett Magyarország utazó nagykövete, csak a 2023/24-es évadban 31 előadást játszik határainkon túl, és már a 2024/25-ös évadra is 29 estet kötött le külföldön.

Helyszín: az este 7 órakor kezdődő Carmina Burana előadást követően a Nemzeti Táncszínház aulája

Kezdés: 20:30

Moderátor: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója

Szeretettel várjuk az előadás nézőit és minden további érdeklődőt az eseményre!

KIM NKA Millenaris Eisberg