Ugrás a tartalomra

2024-05-31 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 19:00 Nagyterem

Hattyúk tava

Székesfehérvári Balett Színház

Lépésről lépésre 2023

Lépésről lépésre 2023

Válogatás a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak műsorából

Magyar Táncművészeti Egyetem

Nagyterem / 2023. október 21. 19:00

Műfajbalett

Felvonások száma2

Időtartam130

Színes és egyre gyorsabban változó a jelenkor táncművészeti színtere. Ahány alkotó, annyi stílus; ahány társulat, annyi munkamódszer, miközben ország-világ művészeti műhelyei között immár nyitott az átjárás lehetősége is.

Erre a kihívásra készíti fel hallgatóit az MTE képzése. Repertoárunk felöleli a klasszikus remekművek részleteitől kezdve a múlt, a közelmúlt s a jelen eltérő stílusú és műfajú alkotásait is. Ebbe az előremutató munkafolyamatba kínálunk Önöknek betekintést.

Fellépők: a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei-hallgatói és meghívott vendégeik, akiket évfolyamvezető mestereik készítenek fel

A műsort összeállította: Fodorné Molnár Márta rektor és Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes


HANG OUT

Az esten közreműködnek a  K’Arts - Korea National University of Arts vendégelőadói.

A „Dongnaehakchum” egy koreai férfiak által játszott tánc – a városról –, melynek stílusa kifinomult, egyszerű és elegáns. A legtöbb koreai néptánc hagyományos vallási rítusokon alapul, kiemeli a humort és a szatírát, és bemutatja a hétköznapi polgárok életét.  A „Dongnaehakchum”-nak azonban nincsenek ilyen vonatkozásai. Ehelyett itt a tánc az öncél. 

Az előadás a keleti nemesek táncát és nyugati társaik zenéjét sokrétűen keverve értelmezi újra. Ezenkívül a stílus tele van kifinomult és ügyes elemekkel, s a két különböző történelmi korszakból származó műfaj egymásba olvad.

Koreográfus: Jung Jaehyuk

Táncosok: Park Joo Hwan, Ban Si Hu, Kim Eun, Park Chaewon, Kim San Su, Kim Hyun Ho, Son Chae Yeon, Kim Min Joo, Jeong Tae Hee, Kim Chan Won

KIM NKA Millenaris Eisberg