Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

LATIDOS FLAMENCOS

LATIDOS FLAMENCOS

Flamenco Szívdobbanások

FlamenCorazónArte Táncszínház

Táncpark / 2024. július 16. 20:30

Műfajnéptánc

Felvonások száma1

Időtartam70

A flamenco misztériuma az előadók személyiségében rejlik, hiszen ez a műfaj a lélek szabad szárnyalásáról szól. Szívbe markoló énekek, szenvedélyes, elegáns, vagy féktelen vad táncok, érzelemdús gitár dallamok és vérpezsdítő ritmusok egysége szuggesztív erővel hatnak. Az energiák átadódnak, egyesülnek, feltöltenek, elvarázsolnak!

Lippai Andrea, a FlamenCorazónArte Táncszínház alapító balett- és flamenco táncművésze 1984-ben szerződött a Győri Baletthez, majd ‘90-ben lábsérülése után műfajt váltott. Eddigi, 40 éves színpadi pályafutásának legnagyobb részét, a flamenco hazai megismertetésének szentelte, és megalapította az első magyar flamenco alapú táncszínházat.

„26 éve álmodjuk előadásról előadásra magunkat és közben újabb és újabb élményekkel gazdagodunk. Mai esténk egy könnyed válogatás az elmúlt évek előadásainak táncaiból, melyek más-más érzelmekről szólnak, de minden mozdulattal és hanggal egy életigenlő, boldog világot teremtünk. Szívünk egyszerre dobban, ha megszólal a flamenco!

Aki eljön e nyáresti előadásunkra, garantáljuk, hogy úgy megy haza, mintha kicserélték volna! Sőt az előadás végén még táncra is perdülhet velünk, ha kedve tartja!”

Zene:

Barna Rita – ének, palmas

Lucio Dominguez – ének, palmas

Alex Torres – gitár

Tar Gergely – cajon, palmas, ütőhangszerek

Tánc:
Achkar Laura, Ajtai Krisztina, Csermák Zsuzsanna, Göltl Evelin, Herendi Zsuzsanna,

Lippai Andrea, Szabó Zsófia

Fény: Pető József

Rendezés, koreográfia: Lippai Andrea Harangozó Gyula-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett táncművészKIM NKA Millenaris Eisberg