Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

Bemutató - ORIGIN

Bemutató - ORIGIN

MadayArt

Kisterem / 2024. június 07. 19:30

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam50

Az ORIGIN c. előadás egy új kezdetről, új indulásról, egy elemi ösztönnel megáldott táncprodukció. Hét fiatal, energetikus női táncművész képviseletében az előadás egy benső univerzumot mutat meg, megtalálva a legőszintébb létezést a színpadon.

Az előadás főbb összetevői a testeket és teret mozdító áram esszenciája, az elemi ösztön erejének sokszínűsége, illetve önmagunk megélése.

Olyan összességet hoz létre, ahol az anyagi világot háttérbe szorítva megengedjük magunknak azt a benső létezést megmutatni, ahol már nincs álarc. A teljesség és a természetesség azok a szavak, amelyek a legátfogóbb értelemben a központja a darabnak. 

Az örök ősiség mint forráskód a megnyilvánult testiség energiahálózatainak egyértelmű összhangja.

Az ORIGIN az én és az egység központja. A végtelen számú lehetőség, az organikus geometriai, akárcsak a természetben megtalálható anyagok és növények felépítése. Minden egyes ér egy hálózat része, amelyet a hálózatban futó anyagok átmenete éltet.

A soha meg nem álló folyamat, ahol egyszer megszületve, majd átalakulva egy buja és dúsan mozgalmas, egységes világ jön létre. 

Koreográfus: Maday Tímea Kinga, a MadayArt művészeti vezetője

Táncművészek: Alkistis Metta, Bánki Bernadett, Gyöngyösi Anna, Izabela Wróblewska, Jessica Ridge, Maria Llop Pallicé, Novreczky Lili
Kosztüm: MadayArt
Zene: Gangaray Experimental Music

Támogatók: Kortárs Táncművészetért Alapítvány, Nemzeti Táncszínház, Wart Galéria, Gumitégla Kft, Madách Tánc - és Színművészeti Szakgimnázium és AMI

KIM NKA Millenaris Eisberg