Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

Urban Verbunk

A magyarság és közép Európa tánchagyományait felölelő, a tradicionális folklórból táplálkozó, a néphagyományokat tisztelő és életben tartó Urban Verbunk olyan kontextusba helyezi a színpadi néptáncművészetet, amire a világon eddig még nem volt példa. Fontosnak tartjuk, hogy kultúránk érthető módon legyen színpadra állítva, fogyasztható, befogadható legyen nemcsak a magyar, de a külföldi emberek számára is. Célunk hogy produkcióink megállják helyüket a világ legnívósabb koncerttermeiben ezáltal erősítve hazánk országimázsát.
Az Urban Verbunk egy összetéveszthetetlen, új táncstílust hozott létre, amely az évszázados folklór eredetiségére épül. Hitvallásunk a hagyomány és az innováció ötvözése, ezáltal olyan táncprodukciók létrehozása, melyek egyedi érzéseket váltanak ki a közönségből.
Felléptünk olyan rangos eseményeken, mint a 2020-as UEFA Európa-bajnokság, a 2022-es Forma-1 Magyar Nagydíj és a 2023-as Atlétikai Világbajnokság, és készítettünk videóprodukciókat Londontól Rómáig, sőt olyan egyedülálló helyszíneken is, mint a kiszáradt Aral-tó Üzbegisztánban.
Az Urban Verbunk művészetének alapköve a hagyomány és innováció mellett a legmagasabb szintű fizikai és mentális felkészültség. Ezekre a tulajdonságokra építve törünk előre célunk elérésének érdekében, amely nem más, mint a magyar kultúra terjesztése és népszerűsítése az általunk megalkotott táncstíluson keresztül.

KIM NKA Millenaris Eisberg