Ugrás a tartalomra

2023-09-22 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2023-09-22 19:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Picasso en Danza

Iberica de Danza

Kecskemét City Balett

A kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, Barta Dóra művészeti vezetésével működik a Kecskemét City Balett. A társulat egyedi stílusát jellegzetesen meghatározó alkotó mozgásvilága egyszerre zsigeri, költői és gazdag érzelmi töltetű. Az együttes a teátrum tánctagozataként is új színfoltot teremtett Kecskemét város kulturális életben. Önálló táncszínházi előadásaikban ötvöződnek a klasszikus balett és a modern tánc jellegzetességei, lendületes, drámaian telített produkcióik sokak számára jelentenek felejthetetlen emlékeket. A KCB, a színházzal szoros együttműködésben, széles repertoárt alakított ki. A hangvétel, az eszköztár, a célközönség mindig más; az előadások azonban mégis felismerhetően a Kecskemét City Baletthez tartoznak. A fiatal társulat viszonylag rövid idő alatt megkerülhetetlenné vált a magyar táncéletben. A tánc iránti elkötelezettség és a magas minőség a társulat védjegyének számít. A Kecskemét City Balett vezetője Barta Dóra, Harangozó-díjas, Érdemes Művész.

A Kecskemét City Balett évek óta szoros kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Táncszínházzal. Ennek egyik legfontosabb alappillére, hogy a budapesti helyszíneken - elsősorban a MÜPA és a Nemzeti Táncszínház épületében - rendszeresen bemutatásra kerülhetnek a Társulat táncszínházi előadásai. Különösen fontos egy vidéki nagyvárosban működő kortárs balett együttes számára a rendszeres fővárosi megmutatkozás lehetősége is. Eddig a Carmen (2015), a Traviata (2018) és az Anna Karenina (2020) előadásokat láthatta a budapesti közönség a Nemzeti Táncszínház meghívásában. 

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető: Barta Dóra
Művészeti vezető asszisztens: Katonka Zoltán
Művészeti titkár: Pölös János
Művészeti titkár asszisztens: Zoltán Tímea Anna
Balettmester: Bajári Levente
Táncművészek: Szöllősi Krisztina, Földesi Milán, Nagy Nikolett, Szóka Roland, Varga Lotti, Raj Martin, Gömöri Lara, Tokai Rita, Emanuele Co, Lajter Eszter, Szigethy Norbert

 

KIM NKA Millenaris Eisberg