Ugrás a tartalomra

2024-06-24 10:00 Kamaraterem

Ringató napok

Gáll Viktória Emese

2024-06-24 18:00 Terasz

Taste of Swing

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

2024-06-24 19:00 Előtér

Szentivánéj - Jazz Session

Pepita Tánc és Rekreációs Egyesület

Gangaray Dance Company

A Gangaray Dance Company (GDC) 2004-ben alakult Hámor József koreográfus művészeti vezetésével. A táncközpontúságra fókuszált projektszinten működő együttes számos fesztiválon a legjobb koreográfia díját nyerte el. A társulat munkáira a "ritmizált elegancia", "az energia hajlítás festészete" a "dimenziók komponálása" a legkíválóbb jelzők.

A Társulatot vezető koreográfus egyedi mozgásnyelve magas technikai képzettséget, dinamizmust, precizitást, szuggesztív előadásmódot és kiemelkedő zenei-ritmus érzéket követel. Darabjaiban a minőségi kortárs táncot állítja főszerepbe, konkrét történetmesélés nélkül a test sokszínűségére, a zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes kifejezésforma a mozdulat kifejező erejét hivatott központba állítani, mely képes új világokba repíteni a nézőt. A Társulat küldetése, hogy világszínvonalon képviselje táncközpontú előadásait, nyomatékosítva ezzel a kortárs táncművészet létjogosultságát.

A GDC megalakulása óta számos alkalommal mutatta be előadásait a Nemzeti Táncszínház jóvoltából. Az utóbbi évek munkájának köszönhetően a szakmai kapcsolat egyre szorosabb. A SHREDS, AGORA I, AGORA II című egészestés darabjaink továbbjátszása mellett a Nemzeti Táncszínház a PRAKRITI című előadásunk bemutatójának is helyet adott. A következő színházi évadban egy élőzenés nagyszínpadi bemutatóval készülünk, melynek címe RISING SUN.

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető, koreográfus, zeneszerző, fénytervező: Hámor József
Igazgató: Maday Tímea Kinga
Jelmeztervező és kivitelező: Maday Tímea Kinga, Kasza Emese
Technikai munkatárs: Pető József, Fogarasi Zoltán

Táncművészek: Bali Boglárka, Fekete Zsófia, Mangi Kornélia, Kovács Enikő, Baumgartner Krisztina, Maday Tímea Kinga, Nyeste Adrienn, Albert Réka, Gombos Dorottya, Elisa Insalata, Szalay Attila, Varsányi Zoé Szonja, Aradi Zsolt, Engelmann András, Giuseppe Bencivenga 

 KIM NKA Millenaris Eisberg