Ugrás a tartalomra

2024-05-31 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-05-31 19:00 Nagyterem

Hattyúk tava

Székesfehérvári Balett Színház

Feledi János - Feledi Project

A Feledi Project elmúlt 13 éve alatt, Feledi János művészeti vezetésével az egyik legsokoldalúbb repertoárral, művészekkel és magas minőségben működő együttese lett a hazai táncszcénának. Független társulat életében 13 év igazán hosszú időt jelent.

Feledi Project hitvallása és a társulat hiszi mai napig, hogy kitartó munkával a táncélet meghatározó társulatává nőheti ki magát. Mindamellett, hogy egyedi módon ötvözik a klasszikus balett alapokat a modern tánc elemeivel, alapvető vágyuk, hogy új színt hozzanak a táncművészet világába érett, egyéni stílusukkal és kifejezésmódjukkal, alkotói formavilágukkal. A kiemelkedő kezdeti sikerek mellett más művészeti ágak bevonásával új előadások megálmodása, nemzetközi fesztiválok, megjelenés volt a legnagyobb feladatuk.

A Feledi Project legfőbb célja a magyar művészet kulturális értékek, hagyományok megőrzése mellett, a magas színvonalú művészi alkotómunka megerősítése, és minél több helyre eljuttatni a hazai és nemzetközi ihletésű táncszínházi előadásokat. Fontos a többféle művészeti területet ötvözendő produkciók bemutatása, népszerűsítése, amiben az ismertebb és progresszívebb előadóművészeit műfajok is megjelenik. 

Az egyedi gondolatiságú, hangulatú, különleges látványvilágú előadásokkal népszerűsíteni hazánk kulturális sokszínűségét, táncművészetünk egyediségét.

Mára már több mint 23 mű született. A 13 év legfontosabb tapasztalata, hogy olyan rendkívüli művészekkel sikerült szoros kapcsolatot kialakítani és dolgozni, mint Barta Dóra, Jónás Zsuzsa, Krausz Alíz, Spala Korinna, Horváth Zita, Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Bajári Levente, Hollerung Gábor, Oláh Dezső, Szentpáli Roland, Balázs Ádám, Orbán György.

Az elmúlt 13 év alatt: 3 kontinens (USA, Afrika, Európa) több, mint 22 városában lépett fel több ezer néző előtt a társulat.

A minőségi munka és a számos produkció kivívta a hazai táncszakma szeretetét és elismerését, ennek bizonyítéka, hogy a Feledi Projectet 2014-ben a Magyar Táncművészek Szövetsége tagjai köré választotta. A Feledi Project művészeti vezetőjét Feledi János 2019-2022. között a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa. 2020-ban Harangozó Gyula-díjjal tüntették ki a táncművészet területén nyújtott kimagasló alakításai és alkotói munkája elismeréséül.

 

Aktuális előadások

Szentivánéji álom

2024-06-04 19:00 / Nagyterem

Szentivánéji álom

Kecskemét City Balett - Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

KIM NKA Millenaris Eisberg