Ugrás a tartalomra

2024-07-13 20:30 Táncpark

A Falu

Fitos Dezső Társulat

2024-07-14 20:30 Táncpark

„A művészet esszenciája...”

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

2024-07-15 20:30 Táncpark

ESSZENCIA

Feledi János – Feledi Project - Oláh Dezső Vibratone Quartet

Argentin Tangó Táncszínház

A 2000-ben alakult Argentin Tangó Táncszínház célja az argentin tangó mint tánc és kultúra oktatása, terjesztése, népszerűsítése a magyar táncművészetben; táncestek, fesztiválok, táncszínházi darabok elkészítése, szervezése, megrendezése. Az argentin tangó kifogyhatatlan tárházát jelenti a történeteknek, melyek emberekről, emberi viszonyokról szólnak. A tangó, mint táncműfaj is új lehetőségeket jelent a színpadi tánc területén. A látványos elemekkel tarkított, komoly technikai tudást igénylő előadásmód, a zenét maximálisan követő-használó, állandóan vibráló és változó dinamika és az emocionális gazdagság együttes megléte izgalmas kihívást jelent koreográfusnak és táncosnak egyaránt. Az amatőr, 5-6 párosból álló tánckar színesíti a darabok megjelenését a színpadon, és kíséri a profi táncosok színpadi produkcióit. A társulat küldetése, hogy hazánkban minél több emberhez eljutassa az argentin tangót, akár egy színpadi show-n keresztül, hogy a néző bepillanthasson a tangó világába és elmélyülhessen benne.

Az Argentin Tangó Táncszínház 2000 óta tagja a Nemzeti Táncszínház fellépőinek. 2000-2008 között több argentin tangó előadást hoztunk létre: Dona Lucretia háza (2000), Évszakok Buenos Aires-ben (2002), Tangó Expressz (2005), Lélekhúrok (2005), Rituálé (2008). 2008 után Tangó Show darabokat viszünk színpadra, ahol magyar és külföldi zenekarok kísérik a táncosokat. A fellépések után egy rövid tánctanítás színesíti az estét, ami nagyon népszerű a nézők körében. Nemzetközi tangótáncosok is megjelennek a Nemzeti Táncszínház színpadán az Argentin Tangó Táncszínház által évente szervezett fesztiválok keretein belül. A jövőben is szeretnénk színházi darabokat és show-kat előadni a Nemzeti Táncszínház színpadán.

 

Az együttes tagjai:

Együttesvezető, koreográfus, táncos: Budai László
Művészeti vezető, táncos: Pirity Andrea
Művészeti vezető, kartáncos: Hegyi Marianna
Kartáncosok: Ciceri Klári, Nyeső Dóra, Teubel-Petró Viktória, Saska Sziszi, Váradi Dóra, Benczúr Máté, Koma Richárd, Martin Havrila, Murvai Dávid, Suhajda Zoltán

 

 

KIM NKA Millenaris Eisberg