Legyen még több élőzenés előadás

PDF letöltés
Nyomtatás
Fekete Mátyás, hangtár vezető

– Ha színpadra léphetnél bármelyik együttes darabjában, melyik lenne az?
– Hat és fél évig a Duna Művészegyüttesben dolgoztam, így elsőre a Puszták népe című előadásuk ugrott be, de táncra nem vállalkoznék. Viszont zenészként Pirók Zsófi Táncmelodikák című darabjára esne a választásom a kitűnő Melodika Projectet kiegészítve. Könnyed, szórakoztató előadásról van szó, amit nagyon megdob a zenekar minőségi játéka. A precizitásuk, hozzáértésük, felkészültségük példaértékű lehet. Ilyen környezetben a mindennapos munka is egyszerűbb, gördülékenyebb lehet. Az előadások végén mindig azt érzem, hogy milyen gyorsan eltelt a közel ötven perc, és kár, hogy már vége van. Legyen még több élőzenés előadás!

– Melyik táncelőadást ajánlanád?
– A mondanivalója és látványvilága miatt a Szegedi Kortárs Balett eARTh című előadását ajánlanám. A Föld és annak az ember által történő pusztításáról szól a darab. Nagyon fontos, mindenkit érintő témát dolgoznak fel – amennyire én meg tudom állapítani – professzionális módon. Valamint szemet gyönyörködtető és ötletes vizuális megoldásokkal operálnak. Nem egy könnyű, kikapcsolódós téma, de remélem ez az előadás minél több földlakóban meggyújt egy-egy szikrát, hogy vigyázzunk a bolygónkra.

– Megosztanál velünk egy-két kulisszatitkot a saját területedről?
– Médiatárként az a feladatunk, hogy az előadások hang- és videotechnikai feltételeit biztosítsuk. Amennyiben az együttessel érkezik személyzet, nekünk kell őket kiszolgálni, a különböző igényeiket lehetőség szerint teljesíteni. Ha nincs saját technikusuk, akkor a mi teendőnk a zenekart, zenészeket, énekeseket, akusztikai hatásokat jól hallható, élvezhető formában felerősíteni vagy az úgynevezett „konzerv” zenéket bejátszani, végszavakat megtanulni, időben indítani. Egyre több táncelőadásban kap szerepet a vetítés is, és előfordul, hogy egyszerre kettő vagy akár három projektor is használatba kerül.A sok játszóhely még több odafigyelést igényel, hogy mindenhol a megfelelő technikai eszközöket biztosítsuk az együttesek számára. Tárvezetőként ez is a mindennapi feladataim közé tartozik.

Fekete Mátyás, hangtár vezető

« 2018 December »
Hét H K Sze Cs P Sz V
48 26 27 28 29 30
01
02
49
03
04
05
06
07
08
09
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
01
31
1 2 3 4 5 6