2020-09-26 17:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Budapest Bemutató - Piroska és a farkas

Pécsi Balett

2020-09-27 10:00 Nemzeti Táncszínház – Előtér

Kőketánc - moldvai és gyimesi gyermektáncház és kézműves foglalkozás

Sándor Ildikó

2020-09-27 11:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Piroska és a farkas

Pécsi Balett

Budapesti bemutató - VIRÁG

Budapesti bemutató - VIRÁG

SHIN Eunju - Batarita

Nemzeti Táncszínház Kisterem / 2020. január 17. 19:30

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam54

Az élet az egyénné válás folyamatában, az egyén erejében rejlik. Az egyén erejében rejlő harmónia a természet valódi szépsége. A harmóniával és kuszasággal, a renddel és zavarokkal teli természet újra és újra virágot bont az időn és tereken túl. Shin Eunju és Batarita 2015, 2016 után harmadik alkalommal hoz létre közös alkotást. Érzékeny egybefonódásokkal, ellentétekkel telt koprodukciójuk a novemberi koreai bemutatót követően Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban látható.


SHIN Eunju koreográfus, táncos, társulattal rendelkező alkotó, a koreai tradicionális táncok mezejéről indult, amit később a kortárs tánccal ötvözött, majd filozófusként szerzett doktori címet. Koreában a tradicionális táncok megújítójaként tartják számon.A mai napig aktív résztvevője a nemzetközi táncélet vérkeringésének kortárstánc és tradicionális tánc előadásaival, nemzetközi koprodukciókkal készült alkotásaival. A legjobb koreográfusnak járó díjak,vagy a Koreai Kritikusoknak a díja mellett számtalan egyéb elismerésben részesült. 2009-ben megalapította a Busan Nemzetközi Táncvásárt (BIDAM), melyet azóta is igazgat, 2011-ben pedig saját táncszínházat (Busan Dance Theater) nyitott, amit a mai napig vezet az tánc előadások mellett, oktatási és szociális programokkal.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Nemzetközi koreográfus versenyek I. helyezettjeként sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek alkotói ösztöndíjait Franciaországba, Japánba, Koreába, stb. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival több, mint 20 országban van jelen. 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban, még ebben az évben megalapította és azóta igazgatja a „BODY.RADICAL” Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét. 2012-től nemzetközi koreográfus versenyek zsűrijének tagja Ázsiában és Európában, 2016-ban megrendezte első filmjét. 2013-ban,életművéért, a „Párhuzamos kultúráért” díjat kapta meg a Mediawave Alapítványtól.


Zenei szerkesztő: Xrc KOVÁCS Balázs
Koreográfia, tánc, látvány, jelmez: Batarita, SHIN Eunju

AJÁNLÓ

Bemutató - A test emlékezete

Bemutató - A test emlékezete

Gergye Krisztián Társulata

A Szél kapuja

A Szél kapuja

Artus - Goda Gábor Társulata

Kis esti vakság

Kis esti vakság

Pataky Klári Társulat

Támogatók
nemzetitancszinhaz.hu/