2020-02-22 15:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Kucok - játssz velünk mesét

Tünet Együttes

2020-02-22 17:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Kucok - játssz velünk mesét

Tünet Együttes

2020-02-22 18:00 MÜPA - Fesztivál Színház

Bemutató - Magyar népmesék

Bozsik Yvette Társulat

A jövő csillagai

A jövő csillagai

Válogatás a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek és hallgatóinak műsorából

A Magyar Táncművészeti Egyetem gálaestje

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2020. március 19. 19:00

Műfajbalett

Felvonások száma2

Időtartam120

Egy oktatási intézményben mindig a szeptember az„újév”: az új tanév kezdetén a mesterek számba veszik, hogy ki mennyit nőtt, erősödött, ügyesedett, okosodott; és persze azt is, hogy milyen új tudásra, új műsorszámokra tett szert a nyár során. Mert a táncos bizony nem tarthat nyolc-tíz heti vakációt! Éppen ezért a Magyar Táncművészeit Egyetem növendékei és hallgatói a nyár egy részét szorgos munkával töltötték: nemzetközi kurzusokon vettek részt – akár Magyarországon, akár külföldön.

 

A nyári koncentrált munka mindig megtermi gyümölcsét: gyorsabba fejlődés, amikor hetekig „csak” táncolni kell – igaz, akár napi 6-7-8 órát is –, de nem terheli a diákokat semmi más tanulnivaló.

 

Aztán eljön a szeptember, és a növendékek egy évfolyammal előrébb lépnek, új feladatokat kapnak, új célokat tűznek ki. A tanévet a rendszeres iskolai és próbamunka jellemzi; fellépések, versenyek, vizsgák várnak mindenkire: akár a balettművész, akár a moderntánc, a néptánc vagy a színházi tánc szakon tanul a fiatal. Ilyenkor keresik-találják meg a helyüket az új diákok: ebben az évben a 10 éves balettnövendékek mellet tovább nőtt a külföldről érkezett hallgatók száma is. És máris kezdődik a felkészülés a decemberi Diótörő-szezonra, vagy majd az éves munkát – sőt: a diplomázók számára a kilenc éves képzést! – lezáró vizsgakoncertre.

 

Új vagy a korábbi évekből megőrzött műsorszámokból(esetleg új szereposztással) kínál ízelítőt a Magyar Táncművészeti Egyetem egész estét betöltő őszi előadása, melyre hívjuk és várjuk az érdeklődőket.


AJÁNLÓ

Anna Karenina

Anna Karenina

Győri Balett

Stars of New York City Ballet

Stars of New York City Ballet

Soloists and Principals of the New York City Ballet

Carmen

Carmen

Pécsi Balett

Támogatók
nemzetitancszinhaz.hu/