Kerengő | Metamorfózis
Esemény értékelése
0/0

Időpontok:

 

Kerengő | Metamorfózis

Közép-Európa Táncszínház

Kerengő

A KET Ifjú Koreográfusok Fóruma című pályázatának keretében évente lehetőséget kap három fiatal a bemutatkozásra. A tavalyi nyertes Simkó Beatrix, aki Kerengő c. koncepcióját készítette el a társulat táncművészeivel.

„A Kerengő koncepcióját Samuel Beckett szövegnélküli darabjai inspirálták.

Bizonyos mozgásképleteken és mintákon keresztül, hogyan lehet azok minimalizált variációit adott személyekre alkalmazni. Az ismétlés, a szerkesztettség és a tömeg mozgatása egyszerre jelenik meg mint feladat, s ezek gyakorlati megvalósítása és új struktúrák létrehozása a cél.

A repetitív folyamatokat korábbi munkáimban is alkalmaztam és nagyon érdekel, hogy több szereplővel milyen viszonyokat lehet kidolgozni. A mozgásképletek rendszerelvűséget megtartva különféle mozgásnyelvet keresek a táncosokkal, mely a végső prezentációban a teljesen letisztult, hétköznapi mozdulatokat a tánc műfajáig járja át.”

Simkó Beatrix

 

 

Metamorfózis

„A Közép-Európa Táncszínház (KET) által 2015-ben útjára bocsátott K-Arcok sorozat a társulat egyik legelőremutatóbb és egyben legrizikósabb projektje”. (Králl Csaba, Élet és Irodalom)

„Az előadás egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. A harminc perces szóló olyan horror és thriller filmekből táplálkozik, mint Stanley Kubrick Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című filmje. A szóló egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter, különböző realitásai közé. A darab célja nem a teljes megértés, hanem az egymást átfedő realitások metszetén keresztül az átalakulások tettenérése.”

Halász Gábor

 

 

Kerengő


Előadják: a KET táncművészei

Koreográfia: Simkó Beatrix

Látvány: Dömölky Dániel

Mentor koreográfus: Kun Attila

Zene: Boros Levente

 

Metamorfózis


Előadő: Horváth Adrienn

Koreográfus: Halász Gábor

Külön köszönet: Kapitány Tamás, Mádi László

Fény: Fogarasy Zoltán

Jelmez: Béres Móni

« 2018 Október »
Hét H K Sze Cs P Sz V
40
01
02
03
04
05
06
07
41
08
09
10
11
12
13
14
42
15
16
17
18
19
20
21
43
22
23
24
25
26
27
28
44
29
30
31
1 2 3 4